Min berättelse

Linda

Jag är en 41-årig kvinna med medfödd cp funktionsnedsättning och är därför inte arbetsför utan sjukpensionerad. Jag har gjort volontärarbete i många år med äldre, tills jag för tre år sedan bröt jag mitt knä och för circa två år sedan fick jag diagnosen bipolär sjukdom. Det påverkade verkligen mitt välmående mycket och jag fick lära känna mig själv igen på ett helt annat sätt. Jag var hemma i tre år och det kändes som att väggarna höll på att rasa eftersom jag har haft att göra med människor i så många år genom volontärarbete.

Min läkare sa till mig att det finns ett klubbhus som heter Fontana. Jag hade inte ens hört hela ordet innan och jag tänkte på många alternativ i mitt sinne - vad var det? Jag tog mod till mig och min stödperson kontaktade Fontana så att jag kunde besöka där.

Nu har jag varit medlem i Fontana i ungefär två månader och jag måste säga att det var ett av de bästa besluten jag har tagit. Fontana har gett mig en helt ny rytm i min vardag. På Fontana kan jag bara vara mig själv och jag blir inte kritiserad, utan får gott mod varje dag. Därifrån kommer känslan av att jag är värdefull och att jag blir lyssnad på. Jag har också fått många nya underbara vänner genom Fontana. Det finns alltid något att göra i Fontana och du kan ha bra samtal med människor där. Jag kan verkligen rekommendera Klubitalo Fontana till alla och människor i alla åldrar.


Nina


Edvard

Klubbhus Fontana har gett mig möjligheter att växa på olika sätt och upprätthålla en balanserad vardag. Jag har varit aktiv här sedan 2014. 


Säde

Jag har varit medlem i klubbhuset i 18 år (måste kolla). Först var jag väldigt aktiv. Sedan kom den så kallade torrperioden, då jag sällan var till huset. Sedan  jag på mig och besökte huset oftare, detta påverkades mycket av husets bil som bekvämt gick direkt till spelplatsen. Speciellt för en som hatar sådana här som bussar, var bilen en räddning. 

Sen slog Corona till, och allt gick online. Nu, med flytten (från Ekenäs till Karis), siktar jag på att delta mer aktivt i aktiviteterna. Å ena sidan är det frihet att gå en kvarts mil, å andra sidan ger det också ansvar och du måste själv planera veckans program. 

Sammantaget är klubbhuset en viktig plats för mig. Jag känner mig alltid välkommen. 

Under innevarande år har en kampfiskhane Taisto kommit in i mitt akvarium och till jul fick han två brudar, Tyyne och Martta.