Lindas blogginlägg

Jaha, tydligen hade jag lovat att jag skulle skriva septembers blogginlägg. Men ordet var fritt, hjälp vad skall jag skriva om.

Jag började på Klubbhus Fontana som projektkoordinator i augusti 2019. Det var spännande, som det alltid är när man börjar på ett nytt jobb. Men redan på min första dag, innan jag han ens in genom dörren var det någon som sa; hej, du är säkert Linda, som kommer på jobb hit? Ljuvligt att du kommer hit på jobb!

Denna värme och känslan av att man är välkommen, just du som du är, är kanske den bästa saken på Klubbhus Fontana. Alla är alltid välkomna och accepterad just som du är.

Fonttis Service är stödbolag för Klubbhus Fontana. Fonttis Service är också den orsaken som jag är anställd på Klubbhuset. Jag ansvarar för Fonttis Service verksamhet, alltså jag söker arbetsplatser för våra medlemmar, arbetsplatser hos privatpersoner eller företag, var arbetet kan anpassas enligt våra medlemmars kunskaper och behov. För fakta är, att varenda av oss, saknar den känslan att man kan vara delaktig i samhället, och var och en av oss har något att ge till samhället.

Med glädje har jag fått följa med hur våra medlemmar har vågat ta det stora steget och återgå till arbetslivet. Alla har gjort det på sitt sätt, men vid varje arbetspass, ingen skillnad har det varit 1h en gång eller 4 timmar i veckan i flera månader, har arbetet varit viktigt, förbättrat självförtroende och självkänslan och gett en känsla av att man lyckas. Under de senaste åren har jag också fått följa med hur flera av våra medlemmar har ”lämnat” Fonttis Service och flyttat sig vidare till den öppna arbetsmarknaden. Det är ju hela idén med Fonttis Service, att skapa steget mellan Klubbhus Fontanas egna jobb och den öppna arbetsmarknaden.

Jag hoppas att vi i framtiden också kan erbjuda denna service till våra medlemmar och samhället, för behovet finns, både hos våra medlemmar och samhället.

Med soliga hösthälsingar

Linda