Lindan blogikirjoitus

Jaahas, olin nähtävästi luvannut että kirjoitan syyskuun blogin. Mutta sana olikin vapaa, apua mistä minä oikein kirjoitan.

Minä aloitin Klubitalo Fontanassa projektikoordinaattorina elokuussa 2019. Se oli jännittävää, kuten aina uudessa työpaikassa aloittaminen on. Mutta ensimmäisenä päivänä kun tulin, ennen kuin ehdin sisään ovesta joku sanoi; Hei, sä oot varmaan Linda, joka tulee töihin tänne!? Ihanaa että tuut tänne töihin!

Tämä lämpö ja tunne että olet tervetullut, juuri sinä, ihan juuri sellaisena kun olet, on ehkä se kaikkein paras asia Klubitalo Fontanassa. Kaikki ovat aina tervetulleita ja kaikki hyväksytään ihan juuri sellaisenaan kun olet.

Fonttis Service on Klubitalo Fontanan apuyritys. Fonttis Service on myös se syy, miksi minut palkattiin Klubitalolle. Olen vastuussa Fonttis Servicen toiminnasta, eli hankkimaan jäsenille sopivia työpaikkoja, työpaikkoja joko yksityishenkilöiden luota tai yritysten sisällä, jotka voidaan soveltaa meidän jäsenten tarpeiden mukaan. Koska jokainen meistä kaipaa sitä tunnetta, että voi olla osana toimivaa yhteiskuntaa, jokaisella meistä on jotain annettavaa yhteiskunnalle.  

Ilolla olen saanut seurata kuinka meidän jäsenemme, ovat uskaltaneet ottaa sen suuren askeleen ja palata takaisin työelämään. Jokainen omalla tavallaan, mutta jokaisen kohdalla se työpätkä, on se sitten ollut keikka luontoinen 1 h ruohonleikkuuta tai sitten 4 h/viikossa useamman kuukauden, se työ on ollut tärkeä ja nostanut itsetuntoa ja antanut tunteen onnistumisesta. Kuluneen parin vuoden aikana olen myös saanut nähdä kuinka, useampi jäsen on ”jättänyt” Fonttis Servicen ja lähteneet eteenpäin avoimille työmarkkinoille. Se on ollut ihana ja haikeaa samalla. Mutta se on myös koko Fonttis Servicen tarkoitus. Luoda se yksi askel, joka yhdistää Klubitalo Fontanan oman työn ja avoimen markkinoiden työt.

Toivon että voimme jatkossakin tarjota tätä palvelua niin meidän jäsenillemme kuin yhteiskunnalle, koska tarvetta on, niin jäsenten puolelta kuin yhteiskunnan.

Aurinkoisin syysterveisin

Linda