Minun tarina

Linda

Minä olen 41-vuotias nainen, jolla on synnynnäinen cp-vamma ja siksi en ole työkykyinen, vaan sairaseläkkeellä. Minä olen tehnyt vapaaehtoistyötä monta vuotta vanhusten parissa, kunnes kolme vuotta sitten minulta meni polvi poikki ja noin kaksi vuotta sain diagnoosin, että minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Se todella vaikutti minun hyvinvoitiin paljon ja minun oli pakko oppia tuntemaan itseni uudelleen aivan toisella tavalla. Olin kolme vuotta kotona ja tuntui, että seinät kaatuu päälle, koska olen ollut niin monta vuotta ihmisten kanssa tekemisissä vapaaehtoistyön kautta.

Minun lääkäri kertoi minulle, että on olemassa sellainen klubitalo nimeltään Fontana. Minä en ollut ennen edes kuullut koko sanaa ja mietin mielessäni monia vaihtoehtoja - mikä se oli? Keräsin rohkeutta ja tukihenkilöni otti Fontanaan yhteyttä, että pääsin sinne tutustumaan.

Nyt olen ollut Fontanan jäsen noin kaksi kuukautta ja minun täytyy kyllä sanoa, että se oli kyllä yksi mun parhaista päätöksistä mitä olen tehnyt. Fontana on antanut minulle ihan uudenlaisen rytmin päivän rutiiniin. Fontanassa voin olla just oma itseni ja minua ei arvostella, vaan annetaan hyvää mieltä joka päivä. Sieltä tulee tunne, että olen arvokas ja minua kuunnellaan. Olen myös saanut paljon uusia ihania ystäviä Fontanan kautta. Fontanasta löytyy aina jotain tekemistä ja siellä saa hyviä keskusteluja aikaiseksi ihmisten kanssa. Minä voin todellakin suositella Klubitalo Fontanaa kaikille ja kaikenikäisille ihmisille.


Nina


Edvard

Klubbhus Fontana on antanut minulle mahdollisuuksia kasvaa eri tavoin ja ylläpitää tasapainoista arkea. Olen ollut täällä aktiivinen vuodesta 2014.


Säde

Olen ollut klubitalon jäsenenä 18 vuotta (pitää tarkistaa). Aluksi olin hyvin aktiivinen. Sitten tuli niin sanotusti kuiva kausi, jolloin olin talolla harvakseltaan. Sitten ryhdistäydyin ja kävin talolla useammin, tähän vaikutti suuresti talon auto, jolla pääsi kätevästi suoraan pelipaikalle. Varsinkin tällaiselle bussikammoiselle auto oli pelastus.

Sen jälkeen iski korona ja kaikki siirtyi nettiin. Nyt pyrin muuton (Tammisaaresta Karjaalle) myötä aktiivisemmin osallistua toimintaan. Toisaalta on vapaus kävellä vartin matka, toisaalta se myös tuo vastuuta ja joutuu suunnittelemaan viikon ohjelman itse.

Kaiken kaikkiaan klubitalo on minulle tärkeä paikka. Tunnen aina oloni tervetulleeksi.

Kuluvana vuonna on akvaariooni tullut taistelukalauros Taisto ja jouluksi hänelle tuli kaksi morsianta, Tyyne ja Martta.