Personalmedlemmar & Styrelse

Personalmedlemmar

SofiaVerksamhetsledare

Jag började jobba på Fontana hösten 2013. Jag är verksamhetsledare vilket betyder att jag ansvarar över verksamheten, ansvarar över ekonomin samt till min uppgift hör även att handleda personal medlemmarna i deras arbete. Min arbetsbild är 70 % administrativ och 30 % att delta i den arbetsinriktade dagen främst med medlemsarbete.

Mina hobbys är att resa, att tillbringa tid ute i naturen och att gå långa skogspromenader, fysisk träning; främst  på gym och att ta hand om familjens hund. 

Det bästa med att jobba på Fontana är nog att ingen dag är den andra lik och den otroligt fina gemenskap vi har. Jobbet är självständigt, flexibelt och givande. Hoppas att vi träffas på klubbhuset; välkommen!


TiinaHandledare

Jag har varit på Klubbhuset sedan januari 2012.

Jag arbetar huvudsakligen med arbete- och studieärenden så man kan vända sig till mig speciellt då du är intresserad av att påbörja studier, behöver hjälp att komma in i arbetslivet eller behöver stöd i ditt nuvarande arbete eller med dina studier.

För mig viktiga saker är tiden man spenderar med familjen och vänner, dans, måleri, att vara ute och att främja ett helhetsomfattande välmående.

Det bästa med att arbeta på Klubbhuset är definitivt vår gemenskap och dess öppna och uppmuntrande stämning. Jag gillar också arbetets mångsidighet och att man får bära ansvar. Dessa ramar ger en bra förutsättning till att utveckla sina skickligheter och att utvecklas som människa.

Välkommen att bekanta er med vår verksamhet och att komma med i vårt gäng!


KisseHandledare

Jag började jobba som handledare på Fontana april 2019

Till mina arbetsuppgifter hör främst fastigheten, gården, brandsäkerheten, första hjälpen och receptionsuppgifter

Mina intressen är styrketräning, motorcykel, fiske, naturen, musik

Det bästa med att jobba på Fontana är gemenskapen, mångsidigheten och självständigheten. Välkommen och bekanta dig med verksamheten. Hoppas vi ses på Fontana!


LindaProjektkoordinator

Jag började jobba på Fontana i augusti 2019

Till mina främsta arbetsuppgifter tillhör att jobba med Fonttis Service Ab, som är Fontanas företag som hjälper medlemmar att börja prova på arbete. Dessutom jobbar jag med Inspis och andra arbets och studier sakerna.

Till mina hobbyn hör till att läsa, bågskytte och fotografering. 

Det bästa med att jobba på Fontana är medlemmarna och arbetskollegorna. Vi har väldigt roligt på klubbhuset och jag stortrivs. 

Välkomna med och bekanta er med verksamheten. Hoppas vi syns på klubbhuset! 


Styrelse

Erik Munsterhjelm Ordförande

Arbetar som Jurist

Intressen: natur, musik och tennis

Är intresserad att jobba med människan och speciellt med människans psykiska välmående. Alltid varit intresserad av det och jag tycker det är en bra motvikt till mitt arbete som jurist.

Klubbhuset arbetar med dessa frågor och stöder medlemmarna i rätt riktning. Vi jobbar tillsammans och tveka inte att ta kontakt till klubbhuset eller till mig.


Pamela Kinnunen

Utbildad erfarenhetsexpert

Klubbhusmedlem sedan länge

Engagerad på olika sätt inom ämnet psykisk hälsa / ohälsa och människors välbefinnande. Det är för mig ett viktigt ämne och jag vill kunna hjälpa andra att få hjälp i sin vardag.

Djur, natur, färger, vänner, familj är sånt som fyller på min
energi.


Lillie

Utbildad ergoterapeut

Jag älskar att resa och uppleva andra kulturer och har därför bott och arbetat i Paris i Frankrike, Cork och Dublin i Irland samt i Amsterdam, Nederländerna. Jag har varit på alla kontinenter förutom Sydamerika och Antarktis. Därav gift med en irländare.


Jag tycker om att vandra och vara ute i naturen, tycker om att simma i havet och att delta i olika svettiga gympor.

Jag är ett stort science fiction fan och både läser böcker, ser på serier och filmer. Tycker lika mycket om både Star Trek och Star Wars.
Jag gjorde min arbetsorienterande praktik på Fontana 2010. Jag har under åren tagit med mig klienter för att bekanta sig med Fontana och tycker att Fontana erbjuder en viktig verksamhet vad gäller tiden efter utskrivning från det intensiva öppenvården vad gäller upprätthållande av rutiner samt stöd i arbets- och studiefrågor.


Kaj-Christer

Jag har varit medlem i Fontanas styrelse redan i flera år även om jag inte vet ett dugg om föreningslagen. Samt hänger jag inte med så tätt i klubbhuslivet att jag skulle vara helt upp till dato i alla svängar.

Men det förväntas inte heller – det hjälper men är inget måste. En klubbhusmedlem som styrelsemedlem är att representera “gräsrotsnivån”, och alla har sunt förnuft nog att förstå sig på siffror.

Och man får hjälp också: helt nya saker kan man “briefas” in på innan mötet om det inte ännu pratats nåt om motionen i klubbhuset. På föredragningslistan står mötets punkter och fråga får man alltid.

..Och tiden går och människan blir äldre, så till alla yngre klubbhusmedlemmar: var inte rädda att ta upp facklan och fundera på att bli framtida styrelsemedlemmar! Ni behövs och ni kan lära er längs vägen så som jag.

Kom med och medverka för vårt gemensamma klubbhus – välkommen!


Berndt Holmström

Pensionerad jurist

Intressen: social verksamhet, samhällspåverkan, släktforskning, barn och barnbarn


Christel Hellsten

Läkare, specialist i allmänmedicin

Pensionerad från hälsocentraljobbet, men jobbar privat 2 dagar i veckan

Gift med Tom (präst) 2 döttrar och 2 barnbarn

Bor i norra Täkter, riktigt “på landet” med skogen som granne, och
ibland i skärgården i morfars gamla torp

Intressen: mänskor, djur, musik, natur

Hobbier: Musik (sång, kör, piano), gillar att läsa och skriva,
gräver och planterar gärna i trädgården

Varför jag vill jobba för Fontana:

Har sett att mentalt illabefinnande ofta kan leda till ensamhet och
dålig ekonomi, vilket inte befrämjar måendet. Om jag kan bidra till att öppna vägar till gemenskap, meningsfulla aktiviteter, ngn typ av arbete för den som vill, så är jag glad. Fontana har en central plats i detta.

Motton: “Du känner inte en mänska innan du har gått i hans mockasiner.”

“Behandla jorden väl. Den gavs dig inte av dina föräldrar, den lånades dig av dina barn. Vi ärver inte jorden av våra förfäder, vi lånar den av våra barn.”
(Gamla indianska ordspråk)

Petra Nummelin

lärare vid Axxell

Har jobbat i Axxell i ca 10 år, före det med som projektkoordinator, sjukskötare och avdelningsskötare

Med i Klubbhuset styrelse 4 år, är så stolt över verksamheten som Klubbhuset har, en jätte värdefull plats i samhälle.

En viktig samarbetspartner även för Axxell. Har gett mycket för våra studerande.


Kenneth

Jag har varit medlem i klubbhus Fontana ett tag nu och när jag fick chansen av att komma med i styrelsen så nappade jag på det och få en djupare inblick i klubbhus verksamheten.

På fritiden tycker jag om att vara ute och promenera, hälsa på bekanta, se på filmer och serier och spela datorspel osv.